Jaunas paletes jumta siltumizolācijas plāksnēm

24 maijs 2022

Jaunas paletes

Lēzenie jumti ir visierastākais risinājums rūpnieciskajām un sabiedriskajām, kā arī dzīvokļu ēkām. Šie jumti ir lieli, un uz jumta jāuzceļ daudz siltumizolācijas palešu. Parasti visas vienā reizē, tāpēc tam nepieciešams ceļamkrāns vai pacēlājs. Tādējādi iepakojums kļūst par svarīgu uzstādīšanas procesa daļu.

Mēs esam izstrādājuši jaunas jumta siltumizolācijas materiālu paletes, kas veicinās atkritumu samazināšanu celtniecības objektos un uzlabos celtnieku darbu. Jaunā palete ir ~ 1,30 m augsta akmens vates palete. Siltumizolācijas plāksnes novietotas tieši uz atbalstiem/kājām, kas izgatavotas no akmens vates. Šie atbalsti ir izgatavoti no tām pašām plāksnēm, kā siltumizolācija paletē. Tāpēc arī tās var/vajadzētu izmantot jumta siltumizolācijai. Atbalsta/kāju platums ir 300 mm, garums 1200 mm. Atbalstus iespējams izgatavot no 1, 2 vai 3 plāksnēm atkarībā no siltumizolācijas biezuma.

Jaunā iepakojuma priekšrocības ir acīmredzamas: augstās paletes (~ 2,6 m augstas) tiek aizstātas ar zemākām paletēm - ~ 1,30 m. Tādējādi iespējams vieglāk noņemt siltumizolācijas plāksnes no paletes augšas. Tiek samazināts koka palešu skaits, ko nepieciešams nocelt no jumta, uzglabāt un aizvest no celtniecības objekta. No jaunās akmens vates paletes pāri paliek vien neliels apjoms plastmasas, kas tiek likvidēts kopā ar citiem plastmasas atkritumiem. Turklāt siltumizolācija, kas izmantota atbalstu izgatavošanā, tiek izmantota tā paša jumta siltumizolācijai un nerada papildus izmaksas.

Aplēses liecina, ka, siltinot 5000 m2 jumtu ar 150 mm PAROC ROS 30 plāksnēm, vairs nav nepieciešams uzglabāt, nocelt no jumta un likvidēt 155 koka paletes. Līdz pat 208 m2 siltumizolācijas tiek nodrošināta bez maksas, to iegūstot no akmens vates palešu atbalstiem/kājām.

Nedegošas, energoefektīvas un slodzi nesošas PAROC jumta plāksnes ir lieliska izvēle, pateicoties to pirmšķirīgajām īpašībām un krietni ērtākam iepakojumam, kas atvieglos un paātrinās celtnieku darbu, kā arī palīdzēs samazināt plastmasas atkritumus.

Uzziniet vairāk par mūsu lēzeno jumtu risinājumiem >>